Kvinders tanker om sex

Når jeg får de mest opgivende øjne fra mænd, så er det når de sidder i min klinik sammen med deres kvindelige partner. Mænd bliver næsten desperate, når jeg siger, at det kroophold de netop har foræret deres udkårne, vil blive tager meget bedre imod, hvis kvinden ved, at der ikke er forventninger om sex.

Jeg kan se, hvordan alt håb siver ud af ham.
Har har jo netop tænkt og tænkt over, hvordan han kan tø sin udkårne op, så hun vil være med på mere fysisk kontakt. Og løsningen står pludselig lysende klar for ham.
En god middag. Massage (han ikke selv skal give, fordi man kan få det i wellness pakken), stearinlys og fyldte chokolader. Den er hjemme. Sex i vente – Troede han.

Når jeg laver denne tarvelige tackling i parterapien, er det fordi jeg prøver at afværge en mindre katastofe.
Fordi kvinder ved godt hvad intentionen bag kroopholdet (eller sommerhusturen) er. Kvinden ved, at manden gør sig umage for at tale hendes kærlighedssprog. Men det virker ikke. Ikke hvis parforholdet er på gale veje. Og er parforholdet ikke på gale veje, kan de begge være enige om, at det er en god idé.

Den langsomste vej er den hurtigste

Hvis kvinden ved, at manden vil give et dejligt ophold et sted, at han vil nyde middagen, gåturen og tilmed et museum, så åbner hun langsomt op. Tror lidt på at han vil hende – og hendes selskab.
Men ak. Alt er spildt hvis hun opsnapper, at det hele bare handler om, at få hende med i kanen. Hun vil elskes for den hun er. Ikke fordi hun kan bruges til hans tilfredsstillelse. Og her er hårknuden.

Mænd giver grundlæggende kærlighed for at få sex. Kvinder giver grundlæggende sex for at få kærlighed. Og ja. Det er vældig karikeret. Men jeg tror, de fleste genkender det lidt.

Så hvad tænker kvinder om sex?

Naturligvis alt muligt.
En engelsk undersøgelse med 1000 adspurgte kvinder viser at 61 % dyrker sex fordi de fysisk har lyst til manden. Men næsten 40 % handler om noget andet.

Mange siger, at det er cost-benefit. Man gir noget for at få noget. En gladere mand. En mand der ikke finder på at være utro. Mænd kan rede sig et blowjob inden en julefrokost, fordi hans kvikke kone ved, at han så ikke er helt så sulten. Efter lamselår vel at mærke. Kvinder har sex for at føle nærhed. For at mærke deres værdi. Men de har det også som magt og pressionsmiddel.

Man kan roligt sige, at virkeligheden intet har med kærlighed og sex på film at gøre. Der bliver vi nemlig vist, at sex og kærlighed går hånd i hånd.
Samtidig er der den almindelige forvirring, fordi vi via film, kan komme til at tro at sex er noget utrolig hedt noget, hvor man bliver presset op ad vægge og vælter rundt på gulvet. Ganske forpustet. Og naturligvis med det yndigste lingeri på de stramme baller.

Så når hverdagen indtræffer, og ingen har kræfter til at bære hinanden rundt og man lugter af karrygryde, så bliver mange desillusioneret. Var det bare det? Er sex nu bare noget der dækker et fysisk behov?

Sex er hvad parret gør det til.

Hvis sexlivet skal bevares skal det vandes og gødes. Og tales om ind i mellem. Når det får positivt opmærksomhed gror det.

Og så er vi tilbage til start. For hvis manden tør sige, at han elsker sin kvinde. Og han mægtigt gerne vil forkæle hende og have en weekend hvor de er tæt sammen. På alle mulige måder, så bliver hun glad.
Men snigløb ind ad bagdøren, med skjule forventninger. Nix. Den dur ikke.
Er man voksen nok til at ønske et godt sexliv, er man også voksen nok til at sætte ord på. Bare prøv. Husk – man misser 100% af de skud man ikke tar`.

Og til sidst til kvinderne. Sex og udmattelse er en dårlig kombination. Der er ingen der kan præstere hverken nærvær eller længerevarende fysisk kontakt, på randen af kollaps. Den mentale barre i kvinders hoved må sænkes. Den der måler hvor tit der skal støvsuges, stryges og trænes. Alt dette bliver uendeligt ligegyldigt i et forhold på kollisionskurs. 

Lad det gå begge veje. Lige dele samtale og sex er sikkert en udmærket cocktail. Men bland jeres egen. 

Relaterede opslag

ferieplaner for alle

Om lidt er den her. Sommerferien. Selv om du ikke selv har ferie, så vil landet være anderledes. Flere på stranden, flere campingvogne, flere der

Læs mere

Tør du have tid alene?

Det er ikke kun særligt sensitive og introverte (indadvendte og stille) mennesker der har brug for tid alene. Tid til eftertænksomhed og hvile er oprindeligt

Læs mere

De svære dage

Jeg ved det er svært at tro, at der er andre der har svære dage. For vi viser det ikke. Det er er ikke mange # for uvenner, broken heart, fyret, ked af det….

Læs mere