Kvinder er historisk underlagt mænd. Ved du hvorfor?

I tidernes morgen, den gang vi begyndte at ligne mennesker, der blev kønsforskellen (alt) afgørende.
Vi fandt ud af at jage og samle. Og vi konkluderede også, at det var smart at gøre sammen.

Det, at vi var underlagt den uomgængelige trang til at formere os, gjorde også at vi fandt sammen i grupper med både mænd og kvinder.

Tryghed, mad, sex og søvn, har alle dage været en del af fundamentet hos mennesker. Disse grundlæggende behov blev også langt nemmere at tilfredsstille, når man levede sammen.

Der skete så det, at kvinden blev gravid. Og deraf tung. Ergo kunne hun ikke jage på samme måde. Var det ikke det første barn, var hun både tung og havde et andet lille barn at tage sig af. I sagens natur blev hun derfor dybt afhængig af manden. Afhængig af at han drog ud på jagt, og kom hjem med byttet. Og at han ville dele med hende.
Det ville de fleste mænd. Det ligger dybt i mænds natur at skaffe mad og bolig og at holde vagt.
Det ser vi stadig. Det er betydningsfuldt for mænd, at kvinder ser hvad de udretter og hvad de kommer hjem med.

Kvinder har i tusindvis af år vidst, at de var manden underlegen i styrke. Derfor har de naturligvis fundet et modtræk.

Nogen ide om hvad det er?

Humør! – Stemningsskift og uberegnelighed.

Er der noget der kan drive en mand til vanvid, så er det en kvinde der styrer hele huset med sine stemninger. Man må dog tilgive kvinden lidt, for hun er i en langt højre grad styret af hormoner end manden. Og det er ikke en skrøne, at kvinder kan lide af f.eks PMS. (Præ Menstruelt Syndrom (symptomer før kvinden får sin menstruation)).

Gennem historien er kvinder lykkes med at ændre arvefølger, …blot på grund af deres sødme, skønhed og manipulerende egenskaber.

Så hvad i alverden kan en mand stille op? Skal mænd lade sig manipulere resten af deres dage?
Skal kvinder tyranniseres af fysisk stærkere mænd?

Både mænd og kvinder skal vågne op og huske på, at vi ikke længere går rundt ude på tundraen. En kvinde kan selv handle. Både mad og bolig og med op til flere små børn ved hånden. En mand kan få sit jagt og konkurrence indstik stillet på golfbanen, ved cykelløb eller ved et arbejde hvor han er i kontakt med andre mænd.

At trække `det er mine gener` kortet duer ikke længere. Men det kan være godt at vide, og tænke tilbage på ind i mellem. 

Og når man er i gang med at tænke, er det altid et godt træk at overveje hvordan man kan blive en endnu bedre version af sig selv.

Relaterede opslag

ferieplaner for alle

Om lidt er den her. Sommerferien. Selv om du ikke selv har ferie, så vil landet være anderledes. Flere på stranden, flere campingvogne, flere der

Læs mere

Tør du have tid alene?

Det er ikke kun særligt sensitive og introverte (indadvendte og stille) mennesker der har brug for tid alene. Tid til eftertænksomhed og hvile er oprindeligt

Læs mere

De svære dage

Jeg ved det er svært at tro, at der er andre der har svære dage. For vi viser det ikke. Det er er ikke mange # for uvenner, broken heart, fyret, ked af det….

Læs mere