Juledilemmaer

Det er de færreste, der i løbet af deres jule karriere ikke oplever et dilemma.
Dilemmaerne opstår ofte, fordi de rammer og regler vi til hverdag lever efter, skal gradbøjes når det er jul.

Skal og skal, det er måske så meget sagt, men jeg ved fra min klinik, at mange rammes af ordsproget, flosklen, citatet…. Julen er hjerternes fest.

Når julen nærmer sig, skal vi så pludselig til at være hjertelige. Hvilket for mange kræver, at der skal bankes lidt rust af.
Og tales om dilemmaer. 
Fordi – hvad stiller man op, når ens far har været et kvaj hele ens liv, og brændt den ene bro efter den anden?
Skal han så med til jul, fordi nogen siger noget med hjerter?
Skal ens hysteriske søster samt hendes øgleyngel have lov til at skabe kaos, når der ellers var en rolig voksenjul i sigte?
Og hvad med genboen, som knapt har salt til et æg. Skal man købe et lille juletræ med til ham og hans unger? Eller bare et glas nutella til de små?

Ser du… det ved kun du.
Sagen er, at den bedste vej at gå, er den vej hvor du kan lide dig selv. 
Har du lyst til at sende hjemmelavede vanillekranse til havheksen der også er din mormor, så gør det for din egen skyld. Hun synes sikkert, at de et for små eller ikke ens nok. Men det ved du.
Beslutter du, at hun har kritiseret dig en gang for meget, så er det sådan det er. Basta.

Lyt til dig selv og tag din mavefornemmelse alvorligt. 
Og dilemmaet med ikke at være enige, skal ses på med samme blik. Skal hans mor, fra Nordjylland, virkelig blive hele ferien? Kompromiser må indgåes. 
Efter julen kunne man leve fedt at alle de afhuggede hæle og tæer, der ligger rundt omkring, skåret af for at gøre alle glade.

Du skal også være glad! Og det bliver vi når vi gør noget godt for andre – og siger fra, når nok er nok. 

Julen skal også være dit hjertes fest. 

Relaterede opslag

ferieplaner for alle

Om lidt er den her. Sommerferien. Selv om du ikke selv har ferie, så vil landet være anderledes. Flere på stranden, flere campingvogne, flere der

Læs mere

Tør du have tid alene?

Det er ikke kun særligt sensitive og introverte (indadvendte og stille) mennesker der har brug for tid alene. Tid til eftertænksomhed og hvile er oprindeligt

Læs mere

De svære dage

Jeg ved det er svært at tro, at der er andre der har svære dage. For vi viser det ikke. Det er er ikke mange # for uvenner, broken heart, fyret, ked af det….

Læs mere