Dating

Hvordan finder man vej i dating verdenen?

At finde nogen at komme i kontakt med, er tilsyneladende det mindste problem. 
Det mange kommer i klemme på er, at vide om vi er nr 4 ud af 10 personen skriver med. Om man ses med flere og hvad man skal lægge i de beskeder man udveksler?

Helt kort så er det en realitet, at de fleste har gang i flere aftaler på een gang.
Mange både skriver og ses med andre, selv om de siger de ikke gør.
Derfor kan man godt forventningsafstemme. Beslutter at man at mødes igen, efter 2. date, vil det være fair, at indstille kontakten, om ikke andet for en stund, med de andre.

Husk det er førstehåndsindtrykket der gør en forskel.
Mange synes, at de ikke vil spilde tiden. Så de går lige til sagen.
Kvinder vil gerne være ærlige, så de kan let komme til at fortælle både om forældrenes svære skilsmisse, deres egen depression og den yngstes problemer i skolen.

Mænd kan læne sig ind at skulle være macho. Også selv om det ikke er den største del af dem, der har det ønske. Eller de kan ha lyst til at imponere. Andre bliver lammet. Mister mælet i alle tankerne om hvad der er bedst at sige.

Overvej hvad du godt selv vil høre? Vil du orke anekdoter om eks’er og utroskab?
Problemer på arbejde og manglen på p pladser i indre by?

Husk du skal finde ud af om I kan snakke sammen. Griber hun bolden?
Kan han lytte? Kan I grine sammen?

Hvad I hver især har med i bagagen, skal ikke fylde en masse på første date. Med mindre at I ender med at snakke hele natten.

Særligt kvinder kan gøre sig mange tanker om hvornår man er klar til næste step, at have sex.
De gode klassiske tanker om at være ‘for nem’ eller billig hersker stadig. Det samme hvis man går i den anden grøft og bliver en isdronning eller ‘hard to get’.
Der er ingen regler. Det eneste vigtige er, at du skal have dig selv med. Kan du li dig selv, når du agerer på denne måde?
Når det er sagt, så er der ikke mange mænd der bevarer jagt instinktet eller synes det bliver mere og mere spændende på date nr 8, hvor de endnu ikke har kunne snige sig til et kys. 
Husk mange flere data end vi overhovedet har ide om, foregår ubevidst og via instinkt om dufte, feromoner og andre helt usynlige signalstoffer. Ergo bliver I nødt til at komme lidt tættere på hinanden.

Kvinder er mere forsigtige end mænd. Og det skal de også være. Det er dem der bliver gravide, dem der kan blive ofre for voldtægt og overgreb. 
Det er trist at have disse overvejelser med i en ellers glædesfuld akt om at skulle finde den rigtige, men ikke desto mindre er det en del af spillet, at kvinden skal føle sig sikker.
Mandens opgave er naturligvis at sørge for, at hun oplever ham som ærlig og kærlig.
Det er der ikke meget macho over, men mange kvinder vil falde for spændet mellem maskulinitet og betænksomhed.

Når første møde er veloverstået, kommer næste runde i spillet. 
Hvem tager kontakt og hvornår. 
Husk I er voksne. Man kommer ikke ret langt med ‘spil’. Så har du lyst til at skrive så skriv. Stop dig selv hvis du har skrevet 4 sms’er og ikke fået svar.

Kommuniker ærligt og åbent om dine tanker om at mødes igen. Bed om ærlige svar.
Man kan ikke være bekendt at lade andre hænge til tørre. Og hvis din date tillader sig at være meget on/off så overvej om du vil orke at være i et forhold hvor der er så misvisende signaler. 

Er du den der er i tvivl så skriv åbent at du lige tænker… men vender tilbage om et par dage. Ikke en uge. 
Er du den der ikke er i tvivl, så skriv at du ikke er i tvivl og vældigt gerne vil ses igen. 

Det er sårbart at gå frem. Men det er endnu mere sårbart at være to voksne mennesker der ikke tør sige hvordan de har det. 
Det sværeste er ikke at tåle afvisningen. Alle de uhyrlige historier vi selv kan opdigte, er langt værre. 
Husk, din date kender dig ikke. Det er ikke hele dit væsen og hele din værdi der ligger i vedkommendes hænder. Går det ikke, så var I bare ikke et match.

Er du blevet droppet mange gange, så bed om en forklaring på hvorfor I ikke skal ses igen. 
Måske er du for hurtig, talende, arrogant, skolelærer agtig, passiv, kedelig… 

Men vid, at det er dit forsvar. Det er sådan du er når du møder nye mennesker. Måske var det smart at kunne klovne i skolen, men voksne damer synes ikke det duer, hvis de leder efter en familiefar. Måske var det er fint scoretrick engang at lave trutmund og se nuttet ud, men en voksen mand ønsker måske at se lidt power og initiativ?

Prøv dig frem. Du skal ikke til at være en anden. Men hvilken udgave af dig selv har du mest succes med?
Hvordan kan du bedst li dig selv? Hvordan skal din date forelske sig, hvis du ikke viser din sande side.

Tro på dig selv. Selvfølgelig er der en til dig. 
Og – ikke alle mødes på en datingside. Hold øjne og øre åbne. Se dig omkring, og smil!

Relaterede opslag

ferieplaner for alle

Om lidt er den her. Sommerferien. Selv om du ikke selv har ferie, så vil landet være anderledes. Flere på stranden, flere campingvogne, flere der

Læs mere

Tør du have tid alene?

Det er ikke kun særligt sensitive og introverte (indadvendte og stille) mennesker der har brug for tid alene. Tid til eftertænksomhed og hvile er oprindeligt

Læs mere

De svære dage

Jeg ved det er svært at tro, at der er andre der har svære dage. For vi viser det ikke. Det er er ikke mange # for uvenner, broken heart, fyret, ked af det….

Læs mere