Bekymringer

Bekymringer hører et menneskeliv til. Vores hjerne er disponeret til at holde øje med det der ikke virker, det der mangler og dem vi ikke kan stole på. Alt andet ville være for farligt. I hvert fald for stenaldermanden.

Nutidsmennesket holder stædigt fast i bekymringer. Også selv om vores hjem ikke bliver udsat for overfald. Vores børn ikke bliver ædt af bjørne mens de plukker bær og samler brænde. Vores partner ikke farer vild på vej hjem eller bliver overrasket af en snestorm og fryser ihjel.

Næh.

Vi moderne mennesker har så meget andet at tænke på.

Skal det være et IKEA eller Svanekøkken vi vælger. Skal vi have svigermor med til jul? Og and eller gås? Ser jeg tyk ud i de her bukser?
Nå. Spøg til side. Men jeg tænker du er med. For vi HAR store problemer. Ting der ødelægger vores liv og daglige trivsel.Er man ked af sin vægt… Synes man er alt for tyk, så er det en tanke der kan ødelægge det meste for en.

Er man urolig for sin økonomi… Kan man ikke sove fordi bilen er i stykker og sønnen skal på lejrskole og der er kun 200,- på kontoen til resten af måneden, så er det også en reel bekymring. Får man øje på alle de smukke kvinder, der er på mandens arbejdsplads og som frister med skønne former og frække farver. Så synes man, at hvert minut han kommer senere hjem skyldes hede kys i kopirummet på hans kontor.

Men vi kan godt stoppe bekymringerne.

Så snart vi begynder at gøre noget, så letter presset. Så snart vi tænder den store bevidsthedslampe – og lader dens klare lys skinne ned over hele problematikken, så sker der noget. Vi er ofte bare låst fast i et tankespind. Et finmasket net, som vi indfanges i hver morgen når vi åbner vores øjne.

Lav et lille tanke eksperiment 

Hvordan ville dit liv være hvis du ikke bekymrede dig? Hvis du ikke startede dagen med at hade hver cm af din krop. Hvis du ikke med tilbageholdt åndedrag skulle tjekke din konto. Hvis du glad kunne kysse din partner farvel og ønske ham en dejlig dag.

Det ville sikkert føles som et nyt liv.

Så sagen er således: Vores krop tror på det vi tænker. Vores tanker starter følelser. Tænk på en du er rigtigt godt træt af. En vældig irriterende person. Mærk hvad dennes personlighed gør ved dig. Helt ned i tæerne. Bemærk følelsen i kroppen.

Og nu. Tænk på en du holder af. Dyr er også velkomne her. En lille pølsevaps der løber dig i møde. Et barn. En kæreste. Mærk hvordan din krop har det nu. Sandsynligvis anderledes end ved tanken om en du ikke kan li. Dette eksperiment er for at vise, at når vi bekymrer os, så låser energien. Vi bliver ramt af opgivelse. Trætte, udmattede og negative.

Kan du forestille dig hvordan det påvirker dig og din mulighed for at gøre noget ved din situation når problemerne får lov at herske 24/7. Prøv i en uge at beslutte i hvilket tidsrum du må bekymre dig.  Kl 7-8. Over morgenkaffen. Kl 12-13. I frokostpausen. (Hvor du måske alligevel sulter dig?) Kl 19-20 hvor der alligevel ikke er noget i fjernsynet.

Resten af tiden kan du bruge på at tænke på løsninger.
Møder du nogen, så nævner du ikke dine problemer, men hører om de har en ide til hvordan man kan tjene/skaffe 7000,- til en pludselig opstået udgift.
Eller hører om de har nogen gode opskrifter med en masse grønt eller om de vil med ud at gå en tur en dag.

Kan du se det. Pludselig åbner det op. Gamle vældig uhensigtsmæssige tanker skal på pension. Gode gavnlige tanker skal have den bedst mulige plads til udfoldelse.

Jeg vil ikke underkende de problemer der er i dit liv. Men jeg kunne tænke mig du gav dig selv en chance.
At du tog nogle andre biller på hver morgen. Og de behøver ikke være med lyserødt skær. Bare nogle der får dig til at træde i karakter. At gøre noget.
Når vi handler på problemer, føler vi os stærkere. Så gør noget. Du indeholder lagt mere power end du tror.

Af hjertet held og lykke

Relaterede opslag

ferieplaner for alle

Om lidt er den her. Sommerferien. Selv om du ikke selv har ferie, så vil landet være anderledes. Flere på stranden, flere campingvogne, flere der

Læs mere

Tør du have tid alene?

Det er ikke kun særligt sensitive og introverte (indadvendte og stille) mennesker der har brug for tid alene. Tid til eftertænksomhed og hvile er oprindeligt

Læs mere

De svære dage

Jeg ved det er svært at tro, at der er andre der har svære dage. For vi viser det ikke. Det er er ikke mange # for uvenner, broken heart, fyret, ked af det….

Læs mere