Alt det du skal nå

De fleste vil nikke genkendende til ´alt det vi skal nå`.
Mange kender nemlig til, at skulle skynde sig fra det ene til det andet. 

Hvad det er vi skal nå, er dybest set noget vi selv bestemmer.

Der er ingen tvivl om, at mange af os skal nå på arbejde. Møde til tiden. Er der børn skal de også være i institution eller skolen på et bestemt tidspunkt. Så langt så godt.

Uanset hvad du arbejder med, vil der også være forskellige former for deadlines. En grund skal støbes færdig, et møde skal afholdes, regnskaber afsluttes. Og det kan ind i mellem være stressende. 

Men hvis vi legede med tanken om, at når du var færdig med dit arbejde, så skulle du faktisk ikke mere, så ville der ikke være 4 danskere der hver dag dør af stress. Der ville være væsentligt færre.
 (Jo. Det er sandt at der dør 1400 danskere hvert år som føler af stress)

Meget af den stress og det pres vi oplever, kommer fra vores privatliv. Vi synes at der er ting, der skal være på bestemte måder.
Det er særligt kvinder der får lagt den mentale barre, for hvordan ting skal se ud og foregå meget højt.

Børn skal have noget særligt tøj på (Noget der passer sammen). Der skal støvsuges på en særlig (grundig) måde. Sofapuder skal stå på en bestemt (men afslappet) måde, og så er der alle de ting der drejer sig om sundhed og skønhed.

For tiden er der et ideal med, at en hver god kvinde skal holde sig i form, have god tid til sin familie, dyrke sine egen grøntsager (eller hente dem et bæredygtigt sted).

Hun bor flot og med de rigtige farver. Hun dyrker sport, drikker friskpresset grønt og ikke mindst så er hun rolig, glad og lige færdig med at lave yoga.

Det lyder jo rigtigt fint. Og det ville det også være, hvis det ikke også involverede et fuldtidsjob. Og selv hvis man er på 30 t ville det være svært.

Sagen er, at der i dette regnestykke ikke indsættes dage hvor man er træt. Hvor man kan være ked af det eller hvor ens partner, børn eller familie har særligt brug for en. Der er ikke plads til at lade pizzabakken stå eller til at droppe at tømme opvaskemaskinen.

Vi skal huske på, at vi selv bestemmer hvad vi skal nå.
Det er ikke realistisk at bage brødet selv, hvis du også har en meget travl arbejdsdag. Det er ikke realistisk at nå de 10.000 skridt, hvis du også skal ordne vasketøj.

Tænk lige over hvad du ville fravælge hvis ingen kiggede. Hvis du ikke havde venner der kom på besøg eller du ikke skulle poste noget på sociale medier.

Ville du smide yogamåtten ud? Ville du droppe din surdej? Ville du bo uden planter og sengetæpper og pyntepuder?

Begynd at leve sådan som du helst vil. Verden har brug for autentiske mennesker. Stå ved at du er træt en dag. At det er købe kage du har med på din fødselsdag. At du ikke elsker dine lange gåture…. 

Det gør os glade at spise sundt og bevæge os. Helt sikkert.
Men det gør os langt sundere i krop og sjæl at lære at lytte efter hvad vores behov er netop denne dag.

Så hvad er det du IKKE skal nå i dag?

Relaterede opslag

ferieplaner for alle

Om lidt er den her. Sommerferien. Selv om du ikke selv har ferie, så vil landet være anderledes. Flere på stranden, flere campingvogne, flere der

Læs mere

Tør du have tid alene?

Det er ikke kun særligt sensitive og introverte (indadvendte og stille) mennesker der har brug for tid alene. Tid til eftertænksomhed og hvile er oprindeligt

Læs mere

De svære dage

Jeg ved det er svært at tro, at der er andre der har svære dage. For vi viser det ikke. Det er er ikke mange # for uvenner, broken heart, fyret, ked af det….

Læs mere